![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjojdgkUNYW9BSK0d1vhCvcSUJ6DJVSh_WqJX71TbSh9Oo2sH924GfOhnUm8_IL8i0nbmgtq3ANSHQlzUmoljK4cnhm57EKSuiw0vD8Jpmb9NzYE8AXPMDUNqJohvEScJQ2jOzQxRFUzG3R/s320/ryzZap4.jpg)
- 2 szklanki ugotowanego ryżu brązowego
- 1 duża cebula
- 2 łyżki oleju sojowego
- 2 łyżki masła
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka łagodnego curry
- mała puszka groszku zielonego
- 15 dag gorgonzoli
- kiełki brokuła do dekoracji
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh7zvxJe7Hgg6RD1L68n9IVt3xirT1E-CUlRUnFODddVJ7iAY8f_iyR5XOidtOzB96hfaqn0_-bmd_ZmJ_t7bCytraAWD0wKewbRMDpHcjaSXNkkKH_0s_6EZPPfpGygm6T2b4wRuQOafRh/s320/ryzZap1.jpg)
Na rozgrzane masło z olejem wrzuć posiekaną cebulę , zeszklij ją.
Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i curry.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiuL5te3m0YBt0Ba87ODK3fGcajRCJ-hBCko6Pey0Bh2IXxYmYaMaCW5OULTTHWdDoG4EkJLhBt3AVldEroSv6fQoBx3FdSWoG-j3utFi3dTtRGhNOj1eBfHBFzh6bHtSRnhPPwKVoVMl7x/s320/ryzZap2.jpg)
Podgrzej.
Przełóż ryż do miseczek, posyp rozkruszonym serem.
Zapiekaj ryż do chwili, aż ser ładnie się rozpłynie.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhopw0-LlUkmCmkSIEJY_eUqtwsILD_GrsShOkNwT-8hthVEUTb8eexYYWp8mp0ML3m0mAnz5cDQ1tMhrxQQO3ulJKLSqhIYY1xSI4eJ2Y2Bh6Xc4UFt7unlZwSSLSU-QrtYdB_9DjLSfhh/s320/ryzZap3.jpg)
Podawaj ryż na gorąco posypany kiełkami brokułów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz