"Oczekujące " do pieczenia ciasteczka radzę wsatwić w zimne miejsce.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiKUbVFunV4bHdATd0nCHaQOZfOrRvwwD44iKzvZvOI89bkJPKGltp56tL6RXx0kvRMZkDFKeE-NGPl4zKqlU0B3vQIZ565_hgBk8moaRVGuDA03FRLkhR4IF_gqvD7APVtDbZdzWyr0Nc/s400/CiaFra4.jpg)
Ciasteczka orzechowe
- 1 płat ciasta francuskiego XXL
- 100 g masła
- 100 g cukru pudru
- 2 jaja (niewielkie M)
- 100 g zmielonych lub posiekanych orzechów
- 2 łyżki siemienia lnianego
- 2 łyżki słonecznika
- perełki cukrowe do dekoracji (opcjonalnie)
Ucierając dalej dodawaj po jednym jajku .
Dodaj orzechy, siemie lniane i słonecznik - wymieszaj.
Gdyby masa była bardzo rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej lub skruszonych biszkoptów.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhy5NE-MKIanrZCAIqu0BAFj9MbPE8mPRtmaJ1ZE91wvtt3lhCLE7MTdS_Yhu3-Ey7i0nWM3AM478AtInTyd3IiFLZoMLWgjqapizLUbLSLrAD_e78PRbjxgoA6MGHjJ6s-eyTCJaLwEs4/s200/CiaFra3.jpg)
Gdyby masa była bardzo rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej lub skruszonych biszkoptów.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZri4N1jeTv550feq6qVTg3fRKFd4YhumRI8boaULvPe3DEHTDNSy8zrU9hp8UIziAgWGITCchDCx6YtTz2icBhTPEeXdoPtOnsjWhtbn59oJXwAmqvtGXKdHhWIbosvm_EvBnDOn58P4/s200/CiaFra1.jpg)
Ostrym nożem pokrój rulon na plasterki grubości około 1 cm.
Rozłóż plastry na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Upiecz ciastka w piekarniku nagrzanym do temp. 180st. C na złoty kolor.