Sałatka z szpinakiem, groszkiem, serem rokpol i migdałami. Na górze kwiaty groszku i szpinaku.
Jak sądzicie - ładnie się prezentuje?
Sałatka ze szpinakiem i groszkiem
- pęczek szpinaku
- kilkanaście strączków groszku cukrowego
- 1 szklanka ugotowanego brązowego ryżu
- 10 dag sera rokpol
- 1 niewielki ogórek
- 3 łyżki uprażonych płatków migdałowych
- sok z połówki cytryny
- sól, biały pieprz i cukier brązowy do smaku
- 2 łyżki oliwy Extra V.
- kwiaty szpinaku i groszku do dekoracji
Wymieszaj sok z cytryny z oliwą, dopraw do smaku cukrem i solą. Wymieszaj dokładnie i wlej na sałatkę. Oprósz sałatkę pieprzem białym, dodaj migdały i wymieszaj.
Cudnie! Wspaniale wygląda!
OdpowiedzUsuńByle nie pachnącego groszku, bo byłby klops :/