Takie prosto z pola truskawkowego, dojrzałe na słońcu.
Te najdorodniejsze używam do deserów. Drobne, słodsze i bardzo aromatyczne miksuję. Są składnikiem pysznych koktajli.
Koktajl rabarbarowo-truskawkowy z balsamicznym oczkiem.
- ok. 400 g truskawek
- 500 ml jogurtu
- pół szklanki musu rabarbarowego
- miód do smaku
- 2 łyżeczki octu balsamicznego
- listki mięty do dekoracji
Zalej truskawki jogurtem, dodaj mus rabarbarowy i miód do smaku. Zmiksuj wszystko razem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEikWRtS-NsNHdIsE9wmYc_NJtOjFv4m15HTzYzKoibWG4a0zTqj2QGotbePs1TfbIn4go1_QD-lxb0f08xbX1C1fi3jIWKQVY2RaZT1KQTwzjn7OCQckvhINBpFyRkljPbHBmZPSRIlE_U/s200/KoktTrusBals2.jpg)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz