Jest dobrym podkładem pod pleśniowy serek typu Brie, żółty ser lub cokolwiek innego.
Można podać je również z młodymi ziemniaczkami ugotowanymi w łupinach.
Prawdę mówiąc jest pyszne ze świeżym domowym chlebem.
Spieszę z przepisem.
Masełko orzechowo-pietruszkowe
- 150 g masła
- 100 ml oliwy Extra V.
- 2 pęczki pietruszki
- pół szklanki zmielonych orzechów włoskich
- szczypta soli
- pół łyżeczki miodu
Umyj i osusz natkę pietruszki, zerwij wszystkie listki i wrzuć do wysokiego pojemnika.
Zalej listki oliwą i zmiksuj blenderem z dodatkiem soli i miodu.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj65yFOiPqiEPOxKjsHJz1TXDeaRihcLWyLXEsMQDs-UOs4F7TJ_8P-cC0skh3uvSnXNlLO4WymLQV9nh32xA4Cx-JJuNJr90AZWMnsGmaw439oahTAgf5K1mDmQhf4lwtnVN-M4Mtzc9Q/s200/MasPietr2.jpg)
Do zielonej masy dodaj miękkie masło dobrej jakości i zmielone orzechy. Wymieszaj bardzo dokładnie.
Wstaw do lodówki. Masełko jest bardzo "smarowne " nawet wyjęte prosto z lodówki.
fajny pomysł, super smakuje napewno z świeżym chlebkiem:)
OdpowiedzUsuńOj tak, już niewiele zostało...
OdpowiedzUsuń