12 czerwca 2013

Deser lodowy z rabarbarem i płatkami

Po lekkiej sałatce można zjeść deser. Bardzo lubię desery lodowe.
Dziś z rabarbarem i płatkami migdałowymi oraz płatkami dzikiej róży.




Deser lodowy z rabarbarem i płatkami
Składniki na  4 porcje :
  • 800 ml lodów czekoladowo-śmietankowych
  • 4 łodygi rabarbaru
  • miód pszczeli do smaku
  • 4 łyżeczki płatków migdałowych
  • płatki dzikiej  róży do dekoracji
  • polewa czekoladowa do polania
  • listki stewii do dekoracji



Obierz rabarbar i pokrój go na 2 cm kawałki. Podlej odrobiną wody i pogotuj kilka minut.
Do letniej masy rabarbarowej dodaj miód do smaku, wymieszaj i ostudź.






Do miseczek nakładaj porcje lodów, polej masą rabarbarową, następnie polewą czekoladową.
















Posyp płatkami migdałów i róży.Udekoruj listeczkami stewii.

Kwiatożercy 2013





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz