Mam nadzieję, że Wam się spodoba :) Możecie użyć ananasa w puszce lub świeżego, ten ostatni na pewno będzie zdecydowanie lepszy. U nas trudno o dojrzałego ananasa, a dojrzewanie w warunkach domowych nie zawsze kończy się sukcesem.
Deser z ananasem i nutą szałwii
- 1 puszka ananasa w lekkim syropie
- 250 g twarożku wiejskiego
- 4 płaskie łyżeczki cukru trzcinowego
- 8 pałeczek czekoladowych (lub czekolady o innym kształcie)
- 4 kwitnące pędy szałwii
Odsącz ananasa z syropu. Rozgnieć lub zmiksuj twarożek z dodatkiem syropu ananasowego. Dodaj go tyle , by powstała gładka , kremowa masa.
Ułóż plastry ananasa w miseczkach, na każdy nałóż łyżkę twarożku po czym nakryj drugim plastrem. Na górze deseru ułóż jeszcze odrobinę twarożku, posyp go cukrem trzcinowym i udekoruj płatkami kwiatów szałwii.
Wetknij pałeczki czekoladowe i po jednym niewielkim listku szałwii.
Pyszny na pewno:)polecam ananasa w syropie kawowym albo z wanilią dla odmiany dostępny na www.anielskieprzysmaki.pl
OdpowiedzUsuńWspaniały, u mnie zakwitł rozmaryn i nie mogę się zdecydować, do czego go użyć :)
OdpowiedzUsuńJa dodałabym odrobinę do sosu szparagowego lub sałatki z białym mięsem w roli głównej :)
UsuńŚwietny pomysł!
OdpowiedzUsuńmniam:)!
OdpowiedzUsuń