![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiN3AwVUHPqfM1VzEcU6aQRFlBfUQKmyZ8FEv32dXNx8T22UAP5fh3pmzHaOIdcDWPVJUb1E170wNcuM8H9GIYWDCjj6sTT4VRsr5UB-Si71gsXohBUP2b7wHSNQ5EQUO6dOZTu7Zjgmqs/s640/NalSerCuk.jpg)
Paczuszki z serem i cukinią
- 1 duże jajo
- 1/2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki wody
- 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego
- 1 łyżeczka oleju roślinnego
- szczypta soli
- około pół szklanki mąki pszennej
- 2 krążki sera typu Camembert z ziołami prowansalskimi
- 1 cukinia
- 1 łyżka masła sklarowanego
- bazylia i pieprz czarny grubo mielony do dekoracji
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGcosVQPXnVXEt-AMu1GZp-MMR2A4ciRGml4q6EQu0_O_d5Q2B6D0TX6jixLkjLfLR3rd8e8Z8tH65yuSDy4QDyCYWTlvCokTKCTH-JfM8WepxMkrQR8oYacGSu6U8ynR3GUoXd78Icjg/s200/NalSerCuk1.jpg)
Do letniego mleka wsyp siemię lniane. Dodaj wodę, jajo, szczyptę soli, olej i mąkę . Zmiksuj na gładko. Upiecz naleśniki.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiSngG948GUQFgC1V0Iwl9zupvEUTYCTcQLV0Vn_xE_z4Gh02TLAcEOIaPJNWSJhBfuWbhadrnAERlg9dHRlxMvqfp3S3WqgdlDUF9qOOuZAtxs-KL9tZ-nliQlVHXzeS90nsFJS9mw4Ks/s200/NalSerCuk2.jpg)
Cukinię pokrój na cieniutkie plasterki. Krążki sera przetnij poziomo na pół.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinppecjOx7M9ZJZ0jVfEPwj8wR7x_J5gER28zrm3dtv0eTJap-lOCA2bSZ9Yr7lRe-B9a3kXRuQp6GUVg7skEnBEIwVFPddEJtCgcliftB37TWz5wqzKAu7GHAqGt-r5YW8VdKNeM1U20/s200/NalSerCuk3.jpg)
Obłożone cukinią plastry sera zawijaj jak paczki.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPYK9aDdlXJ0EZ_upR4Haz2jIROoG6eAv8miGAXzxqNaAutdPseVrziZd-VWOz1qc-s5SXFhow8d9wwU0jPmbojBCxTZw3eTL5u7V2-hYmFtORxpwJKKx_GnKwIaLS0MGwXgWUnxS-lqU/s200/NalSerCuk4.jpg)
Paczuszki z serem przesmaż na rozgrzanym na patelni maśle z obydwu stron. Paczuszki powinny być chrupiące, a środek lekko lejącym serem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCiMFPlZs5d2RZNm-UqzbNRil_tcBCHQ5sT15och0odf7ZaTzqlZj6aUSbEoBLO1x_IGtqbTKuNaK6qSZi0OdsTQ2GOEvlad1eMS_4XRvGxhNN-NEibmnyaf2Z6m14QuAhQK9KYl07nvw/s400/NalSerCuk5.jpg)
Podawaj na gorąco udekorowane bazylią, plasterkami cukinii i posypane pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz