12 czerwca 2013

Rogaliki z ananasem ciasta francuskiego

Już nie raz pisałam , że warto mieć w zamrażalniku płat ciasta francuskiego.
Można z takiego ciasta zrobić wiele smacznych i szybkich ciasteczek lub wytrawnych przekąsek.

Rogaliki z ciasta francuskiego

  • 1 płat ciasta francuskiego (rozmrożonego)
  • puszka ananasa (plastry)
  • kilka gałązek mięty
  • rozkłócone żółtko
  • dwie łyżki maku i cukier puder do posypanie


Z ciasta francuskiego powycinaj trójkąty.
Na każdym trójkącie połóż kawałek ananasa, szczyptę posiekanej drobno mięty. Owiń ciastem ananasa po czym ułóż na wyłożonej papierem blaszce. Posmaruj rożki rozkłóconym żółtkiem i posyp makiem.
Upiecz w nagrzanym do temp. 190 st. C piekarniku na rumiany kolor.



Przed podaniem oprósz cukrem pudrem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz