Już nie raz pisałam , że warto mieć
w zamrażalniku płat ciasta francuskiego.
Można z takiego ciasta zrobić wiele
smacznych i szybkich ciasteczek lub wytrawnych przekąsek.
Rogaliki z ciasta francuskiego
- 1 płat ciasta francuskiego (rozmrożonego)
- puszka ananasa (plastry)
- kilka gałązek mięty
- rozkłócone żółtko
- dwie łyżki maku i cukier puder do posypanie
Z ciasta francuskiego powycinaj
trójkąty.
Na każdym trójkącie połóż kawałek
ananasa, szczyptę posiekanej drobno mięty. Owiń ciastem ananasa
po czym ułóż na wyłożonej papierem blaszce. Posmaruj rożki
rozkłóconym żółtkiem i posyp makiem.
Upiecz w nagrzanym do temp. 190 st. C
piekarniku na rumiany kolor.
Przed podaniem oprósz cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz