Paczuszki z serem i cukinią
- 1 duże jajo
- 1/2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki wody
- 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego
- 1 łyżeczka oleju roślinnego
- szczypta soli
- około pół szklanki mąki pszennej
- 2 krążki sera typu Camembert z ziołami prowansalskimi
- 1 cukinia
- 1 łyżka masła sklarowanego
- bazylia i pieprz czarny grubo mielony do dekoracji
Do letniego mleka wsyp siemię lniane. Dodaj wodę, jajo, szczyptę soli, olej i mąkę . Zmiksuj na gładko. Upiecz naleśniki.
Cukinię pokrój na cieniutkie plasterki. Krążki sera przetnij poziomo na pół.
Obłożone cukinią plastry sera zawijaj jak paczki.
Paczuszki z serem przesmaż na rozgrzanym na patelni maśle z obydwu stron. Paczuszki powinny być chrupiące, a środek lekko lejącym serem.
Podawaj na gorąco udekorowane bazylią, plasterkami cukinii i posypane pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz