Sprawdziłam kilka przepisów Magdy Gessler. Ponieważ przepadam za rukolą, więc spodobała mi się....
Rukola carpaccio Magdy Gessler
- pęczek rukoli
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki startego parmezanu
- 100 g orzechów włoskich
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka octu balsamicznego
- sól i pieprz do smaku
Umytą i osuszoną rukolę ułóż na półmisku. Do
słoiczka wlej oliwę, dodaj ocet balsamiczny, rozgnieciony czosnek - zakręć słoik i wymieszaj wstrząsając. Dopraw sola i pieprzem.
Skrop sałatę sosem, posyp orzechami i wiórkami parmezanu.
ciekawie wygląda:)
OdpowiedzUsuńJest smaczna, mocno orzechowa, bo rukola ma pikantny orzechowy smak :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam rukolę z orzechami!
OdpowiedzUsuńDziękuję za udział w Zielonej Zabawie.