![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEga25bHe3r_AqQFXF6gV5J4_0N8xQL8cGTT70DFHywKBJDCtNbSVw5k0_vkmUrp4HN1MOHO3QohuWj3r0bKnrYqdwGAvVjXs23bRaTArfF7J-L64wTVWK5EVhKPj7c9wtQCYKoT24U2J94/s400/PastaPikl.jpg)
Pasta z piklinga i sera.
- 2 duże piklingi wędzone
- 150 g żółtego sera
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka ostrej musztardy
- 5 śliwek wędzonych lub suszonych bez pestek
- pieprz ziołowy do smaku
- Tabasco do smaku
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxIUNarVfGmjIGflkTjGRRrT0LGpUiHvGifhzYHQLL_s_7StRVXoshstpaLFJjVMT-rN2pOaKsy4Zow5z1NxUEw4nRBTBO0mWSBTkbQ4wOQHmKkpDBxJsq5m3sSgFFw5dRkNrLFeQut3g/s200/PastaPikl1.jpg)
Obierz piklingi ze skóry i ości oraz wnętrzności. Jeśli ikra lub mlecz jest w dobrym stanie oczyść je i dodaj do mięsa ryby.
Zmiel je razem z serem, śliwkami zostawiając mały kawałek sera do starcia.
Do zmielonej ryby dodaj majonez, musztardę - wymieszaj.
Dopraw do smaku pieprzem ziołowym i sosem Tabasco w takiej ilości, jak pikantną lubisz pastę.
Umieść ją w miseczce, posyp startym serem i podaj na stół.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz