Sprawdziłam kilka przepisów Magdy Gessler. Ponieważ przepadam za rukolą, więc spodobała mi się....
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihml9Ym5DTLvMA-CfvUm3VQDY2yvIpa0qMvJJH6tESF5mlsWvF6UmJFqJF0P84sMOHCRUaZa87y74b4glcLLm4NJYVF6VZ2ojvdiGyys06hMdeuAVQWBnFE3u7aY2YBf9clMzl2wj9x2o/s280/MGcarp.jpg)
Rukola carpaccio Magdy Gessler
- pęczek rukoli
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki startego parmezanu
- 100 g orzechów włoskich
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka octu balsamicznego
- sól i pieprz do smaku
Umytą i osuszoną rukolę ułóż na półmisku. Do
słoiczka wlej oliwę, dodaj ocet balsamiczny, rozgnieciony czosnek - zakręć słoik i wymieszaj wstrząsając. Dopraw sola i pieprzem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXkuhtoNvNcR2TMrBj8YhCTN_hZQzmz1Ke4N_DqR082NFxLxMAHK2BaWS0N_f8l9kaGyNo0IyOmb5kUr1p-AaergFEwMrQSH1YYAc4LcPG95RXH75CaPJz5vWDq0J3jqaEp3ALkHwwWwI/s280/MGcarp1.jpg)
Skrop sałatę sosem, posyp orzechami i wiórkami parmezanu.
ciekawie wygląda:)
OdpowiedzUsuńJest smaczna, mocno orzechowa, bo rukola ma pikantny orzechowy smak :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam rukolę z orzechami!
OdpowiedzUsuńDziękuję za udział w Zielonej Zabawie.