Ryż z kurczakiem na zielono
- 100 g ryżu brązowego ugotowanego al dente
- 1 zielona papryka
- 1 cebula
- 1 mała cukinia
- 1 upieczona pierś z kurczaka
- 3/4 szklanki sosu z pieczenia
- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
- sól i pieprz czarny do smaku
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjp72hhb55j4x93T0i4CVVA1sxFMBXF8U_C0cTR-AWQVhB3NvnyaShz92HzKyOgfvDxingMLSBeiLcsoh00muwEBHniMhiY-42xXPxeBUCLuVALutEynza7C1QHl2csA4rb0gnxfngiz0o/s200/RyzZiel1.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhCpZc7ikYAWPnJ2elPRewJDyFSnKvfx4xTSxlrRsj1j4Ysop-POfe-tZEjaBk2qacwbBRKp1IqfX6RGRoBQ_TAOeT_ASbBX6Rl3JAXnecdgNlHPxRa5aVZkouwSfAoxFSUZ_B8SsaWotQ/s320/RyzZiel4.jpg)
Obierz paprykę, pokrój ją w cieniutkie plasterki.Obierz cebulę, pokrój ją w kostkę.
Do rondla wlej sos, dodaj paprykę.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi6gZhu-SxBm3RwdlKd3fak5KDZZ6rFN9uHEAgSwcQYNipEsQvvyISVpiW2H8W4JU9Ueh4BTxOKVgYrtmtFTRJMSE0OgpeLrCQfGmvx3-CPTER85FX8BtCet115lGJNhODG1D1WifkZFSI/s200/RyzZiel3.jpg)
Pokrój cukinię w kostkę. Do sosu dodaj pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, pieprz ziołowy oraz ryż. Duś razem przez około 10 minut aż sos odparuje. Pod koniec dodaj cukinię, by pozostała chrupiąca. Dopraw solą i pieprzem czarnym. Podawaj od razu na gorąco. Jeśli nie liczysz kalorii posyp startym żółtym serem, który lubisz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz