Jeśli zostanie Ci z dnia poprzedniego kilka klusek, zbyt mała ilość, by podać przesmażone na masełku, usmaż placki. Możesz podać je z gulaszem mięsnym lub warzywami.
Placki z brokułami.
- 6-8 klusek śląskich z poprzedniego dnia
- 2 jaja
- 2 łyżki śmietanki wiejskiej
- 1/2 szklanki zmielonych orzechów
- garść rukoli
- 1 brokuł
- starty parmezan do posypania
- sól i pieprz czarny do smaku
- olej roślinny do smażenia
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi72U4jrL8EimR7FilhnZdOBiqEdH6YIFoo6phHHseNNjHFFkgO3bnK9CVe0ML3yTc_n2LUnrfvnCyyxPJINmshTtT9c2c_Di_2-NnJtCHQ3NUPCB0ElpFA4_Ht2i7jYpLcKLHkh-M9sbE/s200/plaKlus2.jpg)
Dodaj orzechy i posiekaną
rukolę, wymieszaj dokładnie.
Formuj placuszki i smaż je na
rozgrzanym na patelni oleju na złoty kolor.
Podawaj placki z odsączonymi brokułami posypane startym parmezanem.
świetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że Ci się spodobał pomysł z cyklu przepis oszczędny :)
OdpowiedzUsuń