Nie robię tego by znowu brać udział w potyczkach na głosy , bo nie mam szans.
Znajomi często obiecują, że będą głosowali, jednak albo mam ich za mało, albo mają problem z oddaniem głosów, albo udają, że głosują. Nie mam nikomu za złe, w końcu to tylko zabawa i nic wielkiego od tego nie zależy.
Doszłam do wniosku że świąteczna pascha smutnie wygląda w konkursowym okienku.
Zrobiłam więc klasyczny torcik kanapkowy. Kolejna wariacja sprawdzonego przepisu.
Torcik kanapkowy z łososiem
- 6 kromek pumpernikla
- 100 g masła Lurpak klasyczne
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- szczypta kurkumy
- biały pieprz do smaku
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- 6 plasterków wędzonego łososia
- 3 łyżki startego sera typu parmezan
- listki ziół do dekoracji
Jogurt wymieszaj z majonezem i musztardą. Dodaj kurkumę i wymieszaj. Masło utrzyj do białości.
Nie przerywając ucierania dodawaj porcjami jogurt z dodatkami. na końcu dodaj 2 łyżki startego sera - wymieszaj dokładnie i dopraw białym pieprzem do smaku.
Rozłóż 3 kromki chleba, posmaruj je cienko pastą maślaną. Na pierwszą nałóż plaster łososia, nakryj posmarowaną kromką sklejając ją z pierwszą. Posmaruj pastą górę, nałóż drugi plaster łososia i nakryj trzecią sklejając ją z drugą.
Górę posmaruj cieniutko pastą. Przekrój kanapki po skosie na dwa trójkąty. Przekrój plaster łososia na pół i zwiń połówki w dwie różyczki.
Udekoruj nimi oraz listkami ziół.Posyp resztą sera. W ten sam sposób przygotuj dwie kolejne kanapki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz