Ryż z kurczakiem na zielono
- 100 g ryżu brązowego ugotowanego al dente
- 1 zielona papryka
- 1 cebula
- 1 mała cukinia
- 1 upieczona pierś z kurczaka
- 3/4 szklanki sosu z pieczenia
- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
- sól i pieprz czarny do smaku
Obierz paprykę, pokrój ją w cieniutkie plasterki.Obierz cebulę, pokrój ją w kostkę.
Do rondla wlej sos, dodaj paprykę.
Pokrój cukinię w kostkę. Do sosu dodaj pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, pieprz ziołowy oraz ryż. Duś razem przez około 10 minut aż sos odparuje. Pod koniec dodaj cukinię, by pozostała chrupiąca. Dopraw solą i pieprzem czarnym. Podawaj od razu na gorąco. Jeśli nie liczysz kalorii posyp startym żółtym serem, który lubisz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz