Rurki pełnoziarniste z warzywami
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZLueHcqHiRpaP97VWQzhLd8iBiqrLl3xtIbUG36U72G7YY1-RCQ3kpCS6V6-Z8t-QI-P7CmQ7m-tS28umFr2RwQLalh66s_G0MARNhNRreUOOq47GZG3fChJJqweAuGsz1SuKmZHmvF0/s200/makPap1.jpg)
- 400 g makaronu penne pełnoziarniste
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka czerwona
- pół niewielkiej kapusty pekińskiej
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka masła sklarowanego
- 1 łyżeczka mąki
- sól, pieprz czarny do smaku
- 2 łyżki startego parmezanu
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiO6pGA9vH3uFfg8qkRtaDty5sqgvYnlXKv5FLw2EkSMkez1y5a2eUJ5FynZDm2JNozWNXBKwhkLoy3qAo8aJ4T9iVtPhWnZOA5rXokpAs7efYBpf6pvAgT7p1sUScrKnujjYa9I3nDRoI/s200/makPap10.jpg)
Zeszklij na maśle cebulę, dodaj posiekany czosnek, paprykę. Podlej odrobiną wody. Po kilku minutach dodaj kapustę pekińską. Dopraw sola i pieprzem. Oprósz mąką i wymieszaj.
jeśli sos jest zbyt gęsty podlej jeszcze odrobiną wody.
Nałóż na talerze gorący makaron razem z warzywami, posyp startym serem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg64YAKTuo0o49lQD6ZLLOaR_2beTwM8GJ2ZOvTJhI-L3qSmMyL_V_XC1oAWZ5iAQfuwilrB2WLVVi7wRh92FWLDrTJ-LexMYkDAZpRQnUEReSKmUmFu5J_2XGLbp_xv91Hxnf5SXXggi0/s320/makPap3.jpg)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz