Rurki pełnoziarniste z warzywami
- 400 g makaronu penne pełnoziarniste
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka czerwona
- pół niewielkiej kapusty pekińskiej
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka masła sklarowanego
- 1 łyżeczka mąki
- sól, pieprz czarny do smaku
- 2 łyżki startego parmezanu
Ugotuj makaron al dente wg przepisu na opakowaniu. Obierz cebulę, paprykę i czosnek. Pokrój wszystko w kostkę lub paseczki.
Zeszklij na maśle cebulę, dodaj posiekany czosnek, paprykę. Podlej odrobiną wody. Po kilku minutach dodaj kapustę pekińską. Dopraw sola i pieprzem. Oprósz mąką i wymieszaj.
jeśli sos jest zbyt gęsty podlej jeszcze odrobiną wody.
Nałóż na talerze gorący makaron razem z warzywami, posyp startym serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz