Teraz najlepsza pora na jedzenie młodych liści mniszka, krwawnika, szczypioru, pokrzyw, lubczyku, estragonu.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjO0EpEpYZqvZt1AjTWT7AoSFyl4TLzKA-uaWN9hnem6W7Sr4ONk4WQCt3lToAA6NbR2t6JCObbHJrKKNe3SKtMUG1maP7hdSpLyoSqsgypCVXSPS3XDy0lgZhdd9AbRWVIgMSRK6-lmRc/s400/jajecz.jpg)
Dodaję więc je prawie do wszystkiego.
Jajecznica kwietniowa.
- 6 jajek
- 1 łyżka masła sklarowanego
- pół szklanki śmietany
- pęczek kwietniowego zielska (szczypior, lubczyk, mniszek lekarski)
- sól, pieprz czarny świeżo zmielony
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkvuPAHetuhsbj59tgfB3JNuh9lRRomkMZjdfXzcMs5sR-vfJu7wWHn3qz-I51u4TX2_iNhBXguTesljCB4IFgVBCWLPBRPy6UNrmNAuX5C5eNKjebBRFxiSnTIDcm4t4gFm_B9Hrv7n0/s400/zielsko.jpg)
Oczyść, umyj i wysusz zioła.
Wybij jaja do miski, dodaj śmietankę, posiekane zioła - wymieszaj masę.
Dopraw ją solą i pieprzem.
Usmaż jaja na rozgrzanym na patelni maśle.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz