11 kwietnia 2012

Jaja z kremem maślano-groszkowym

Świąteczne śniadanie, a  w roli głównej jaja z groszkowo-maślanym kremem i pikantnym zielonym pieprzem. Danie proste, smaczne i eleganckie. Zgłosiłam je do konkursu w ramach wyborów kulinarnego bloga roku.  


Jaja  z kremem maślano-groszkowym.


  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • pół szklanki groszku z puszki
  • mały słoiczek zielonego pieprzu w zalewie
  • 50 g masła Lurpak Klasycznego
  • 1 łyżka jogurtu
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól, biały pieprz do smaku
  •  sałata lodowa (połówka wystarczy)




Utrzyj masło, dodaj do niego masę groszkową nie przerywając  ucierania.

 Dopraw masę solą i białym pieprzem. Nałóż masę  do połówek białek za pomocą szprycy.


 Posyp zielonym pieprzem odsączonym z zalewy. 






























Podaj jajka z kremem groszkowym na listkach ulubionej sałaty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz