![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiSFmS0lPsT5jZrlb0o_Ctw91iXToJq0g-UVwKahocpCtlCH-eZlPz3m190b9gafqdy2AKS4J4m4IhecKQr_vQtXdVtSnzV0czj4_DXGwGU0ZC6FuZLwYQnwxpiUah_Mqs4w3EbiUGZ_K8/s400/rolMies.jpg)
Roladki z kaszy a la sushi
- 3/4 szklanki kaszki kukurydzianej
- 1 łyżka masła
- 1 łyżeczka pieprzu
- 2 płaty glonów do sushi
- 1 duży plaster pieczeni
- 1/2 łyżeczki pasty wasabi
- 1 łyżka majonezu lub gęstego jogurtu
- sól do smaku
- gotowane warzywa (marchew i brokuł)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9l0T8SZAk_H7syU-AgzzXAtoK5sMXBbomlAaHtE2k7lrtZalqxrZFOC3xhXd0diV1XdPdoVt4_InknDfYFQzJtG1KUvhck5ppbx04RpXZBEr3Mlbqgmw6Si6y9g_VCFg-9-6GWXy17vg/s320/rolMies3.jpg)
Kaszę ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Pod koniec gotowania dodaj masło i pieprz . Posól do smaku – wymieszaj. Przestudź lekko kaszę. Wymieszaj pastę wasabi z majonezem lub jogurtem . Mięso pokrój w paseczki. Ułóż płat glonów na matę bambusową. Na płaty glonów nałóż warstwę letniej kaszy. Z jednego brzegu posmaruj pastą wasabi, ułóż na niej warzywa i mięso. Przy pomocy maty zwiń w roladkę.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiFD9OU2V4effOg87runKN-38BQXF5PZBMNEccza_Xl1b5-FsZB_HbscoM4LrowcGRHe8u2gtZ7tnUjS9-vZi8uUOUVE5W3fxrNRRMg7F03LjQxuJa_SdcFaUI1RvcVcGrFa_fH6X6Af5A/s400/rolMies5.jpg)
Zawiń roladkę w folię i wstaw do lodówki na kilka godzin.
Pokrój roladki i podawaj z dodatkiem swojego ulubionego sosu.
Może to być sos chrzanowy lub keczup.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz