Dziś podałam go z dodatkiem kakao w pomarańczowej miseczce.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHTLu11AIpJGGm8lCwkLEsyQfCflzP0UsXJpJ1UhvDqqqaT7SnIIjeaRi4bXpxJz6ef-CCjIQw9ObzJumCwwp9CyWH5yIIpgGoMi17HEwX_p-DZQm2ABJESU8IOD0CBYx2j8eoUazVgoc/s400/DesKakPom.jpg)
Deser z kaszki w pomarańczy.
- 4 pomarańcze
- 250 ml mleka
- 2 łyżki kaszki manny
- 2 łyżki kakao rozpuszczalnego
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka miodu
- szczypta kardamonu
- listki mięty
- łyżeczka kakao do dekoracji
Pomarańcze umyj dokładnie i przetnij poziomo.
Z górnej części wyjmij miąższ i pozostaw do dekoracji.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEigtVSUG5ezYbP9MEAhB6BwEBGlNIXAnJ2Yq-5zA7VL6yUccMoGR4A8SUr_m5DZypsGMg_UxZMpp05kUTrjRVzaKZI019lOCdB4kqb2ctrwC-2WMqGaZpSIxxcQhJBFBHK3gKsBOZco1-Y/s320/DesKakPom3.jpg)
Na rozgrzaną patelnię włóż łyżkę miodu. Gdy lekko zbrązowieje włóż miąższ z pomarańczy.
Duś powoli z dodatkiem szczypty kardamonu. Gdy płyn odparuje a masa zgęstnieje zestaw patelnię z ognia.
Nakładaj do miseczek z pomarańczy warstwami kakaową kaszkę i masę pomarańczową.
Górę udekoruj cząstkami pomarańczy, posyp kakao i startą skórką z górnych części pomarańczy.
Na końcu udekoruj każdy deser gałązką mięty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz