Najpierw
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8lTGZvw7Rbq-rl1sOp7Uo5B5ZNQNboruzNK-aUkmgE95kcIN1-NN5ywB02_EeOeFTFfxgs1bkgP1rdywdGIIlhvPylaX3VNtw1HRyLjsrWFqOyUkHyPVenoURjSZmS5eaXPz6N5aczi8U/s400/WalSerOwoc4.jpg)
- 2 jabłka
- 2 gruszki
- 1 dojrzały banan
- sok z połówki cytryny
- 1/2 szklanki wody źródlanej
- 1 łyżka grysiku
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 1/2 szklanki oleju słonecznikowego
- 1 łyżeczka cynamonu (opcjonalnie)
- 1 szklanka otrębów owsianych
- 1 szklanka mielonych orzechów włoskich
- połówki orzechów włoskich i listki mięty do dekoracji
Otręby zalej wodą. Obierz owoce i pokrój je w drobne kawałki, skrop sokiem z cytryny, oprósz połową cukru, cynamonem i grysikiem - wymieszaj.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg88k1WGLU5tdIUhAqeWipMpffGR7OGqH-OeB7nyS9A3anSE4H0eKtzO8XPNOBE7gpwOUGE-0LzIderg8V3DJEeBcivl4OUpQdgiJBEruZhjlUN5iQyCklLdfQ9YHdcf9_o6schRjM0BylK/s320/WalSerOwoc2.jpg)
Do otrębów dodaj olej, łyżkę cukru i 3/4 szklanki orzechów - wymieszaj dokładnie.
Foremkę wysyp resztą orzechów nałóż owoce. Posyp je kruszonką, udekoruj orzechami i wstaw do nagrzanego piekarnika.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJ7ZScQPg5oZuDkT3ly0YetmanMKDd_PvDBtWZarby93BP6Z-VOXiLiTwJ985dHi7GllQVQAY0TLiJ7BqmFGndeKMuMydIjSd0K6Rs-4ASHuW1QhBrSUOWG12Pw90f1UZ5EQlFBlhKNCh6/s320/WalSerOwoc3.jpg)
Piecz w temperaturze 180 st.C z termoobiegiem około 20minut.
Wyłóż serce na talerz i udekoruj listkami mięty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz