Ostatnio przygotowałam kilka smakołyków na bazie tłuszczu kokosowego, cukru trzcinowego orzechów i owoców suszonych.
Szyszki owsiane.
- 100 g tłuszczu kokosowego
- 3 łyżki mleka sojowego
- pół szklanki posiekanych daktyli
- cukier trzcinowy - około 2 łyżek
- 2 łyżki kakao
- 1szklanka płatków owsianych górskich
- 2 łyżki mielonych orzechów
Płatki owsiane upraż na suchej patelni i ostudź.
Cukier, mleko sojowe i daktyle włóż do rondelka i pogotuj kilka minut na małym ogniu. Dodaj kakao i tłuszcz kokosowy - gotuj jeszcze kilka minut. Odstaw z ognia. Dodaj płatki owsiane. Wymieszaj.
Na papier rozsyp orzechy (pasami). Na orzechy wykładaj masę owsianą formując szyszki.
Odstaw do ostudzenia.
wygląda jak kupa :/
OdpowiedzUsuń