![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjatsiMU6dzhKSgISZiq6o0HD9QrskDjJj4MRPy2Os0oWunMUedGjKZzj2ZkjwzeBhTQaieeu2OSzGHaRmNSuGpXZewBku2Pu-zUxH-eMUP5yCXPl6f5V1Vg260fqTbimbjTJP5d6Ny8vlX/s400/WalTiram4.jpg)
Aromat kawy, wiśni i kakao zatopione w delikatnym serku - to jest smak w sam raz na Walentynki.
Wiśniowe tiramisu
- 250 g serka mascarpone
- 125 ml śmietanki kremówki 36%
- 4 okrągłe biszkopty
- 1 łyżka miodu lipowego (lub innego łagodnego w smaku)
- 1/4 szklanki mocnej kawy
- 1/4 szklanki nalewki wiśniowej
- pół szklanki owoców z nalewki wiśniowej
- 1 łyżeczka kakao do oprószenia
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiX8PuHXmVqoE3g-dA_9L5JnnYciyxC6iIkqrGt46a8tu0eA0gNqBpyurdiRO7hZlxFg9ODTO9EPq50kxHQfzE8VEZ4tTlQXA4v-RDhWT5b-dJddvZABk0zuj_FzPZ0QTV6MXe4MdZlhfS1/s200/WalTiram1.jpg)
Skrop biszkopty kawą z nalewką, układaj je naprzemiennie z masą posypaną wiśniami.
Górę deseru wyrównaj, ułóż z wiśni serduszko , a środek serca wysyp kakao rozpuszczalnym.
Wstaw przed podaniem w chłodne miejsce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz