5 lutego 2012

Orzechowe guziczki.

 Kolejny wegański smakołyk :


Orzechowe guziczki.



  • 100 g tłuszczu kokosowego
  • 3 łyżki mleka sojowego
  • cukier trzcinowy - około  3 łyżek
  • 2 łyżki kakao
  • 1 i 1/2 szklanki  mielonych orzechów włoskich
  • kilkanaście  orzechów włoskich rozdzielonych na połówki








Cukier, mleko sojowe  włóż do
rondelka i  rozpuść  mieszając na małym ogniu. Dodaj kakao i tłuszcz kokosowy - gotuj   kilka minut. Odstaw z ognia i dodaj  1 szklankę zmielonych orzechów. Wymieszaj masę
Odstaw do ostudzenia. Z masy formuj spłaszczone kuleczki , obtaczaj je w orzechach i dekoruj połówkami orzechów.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz