15 lutego 2012

Malinowy winegret.

Do surówki walentynkowej zrobiłam winegret z dodatkiem soku malinowego.
Jeśli lubicie delikatny smak malin spróbujcie taki zrobić - mnie zasmakował, może i Wam :)))





Malinowy winegret.


  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki soku malinowego (najlepiej domowego)
  • 10 łyżek oliwy z oliwek extra v.
  • szczypta soli
  • szczypta chili do smaku






Do słoiczka z nakrętką wlej oliwę, dodaj pozostałe  składniki sosu. Wstrząsaj słoikiem kilkakrotnie do chwili, aż składniki się  połącza w emulsję. Otwórz słoiczek, sprawdź czy sos jest dobrze doprawiony.

Możesz go jeszcze doprawić i ponownie wstrząsnąć.  Sos możesz przygotować  na zapas, na kilka dni, jednak przed użyciem musisz wstrząsnąć kilkakrotnie.
Malinowy winegert  doskonale nadaje się  do różnego typu  surówek

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz