Wegańska zupa z rzepy i słodkich ziemniaków.
- 2 białe rzepy średniej wielkości
- 1 duży słodki ziemniak
- kawałek imbiru
- 1 łyżka oliwy extra v.
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1/2 szklanki mleczka kokosowego
- 1 łyżka soku z cytryny
- pieprz cytrynowy
- sól, pieprz ziołowy
- sos sojowy do smaku
Warzywa umyj, obierz i pokrój w kostkę. Liście rzepy również pokrój razem z łodygami. Dodaj posiekany imbir.
Zalej 2 litrami wody najlepiej źródlanej, posól i gotuj do miękkości z dodatkiem oliwy.
Dopraw zupę sosem sojowym jasnym,pieprzem ziołowym i cytrynowym. Jarzyny gotują się krótko , 7-10 minut. Na końcu dodaj sok z cytryny, natkę pietruszki i mleczko kokosowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz