Jeśli lubicie fasolkę szparagową możecie zjeść ją w naleśniku.
Wystarczy ugotować fasolkę z dodatkiem cząbru i zawinąć ją z żółtym serem w naleśniki,
po czym zapiec.
Naleśniki pełne fasolki i sera
1 duże jajo
250 ml mleka
250 ml wody
szczypta soli
ok 250 g mąki pszennej
1 łyżeczka oleju słonecznikowego
1 paczka mrożonej fasoli szparagowej
1 łyżeczka cząbru
około 10 dag żółtego sera
szczypior
sól do smaku
Wlej mleko i wodę do miski, dodaj jajo i szczyptę soli.
Zmiksuj ciasto naleśnikowe dosypując mąkę.
Odstaw je na 30 minut.
Fasolkę mrożoną zalej wrzątkiem, lekko posól,dodaj olej, cząber po czym ugotuj do miękkości.
Usmaż cieniutkie naleśniki na rozgrzanej patelni skropionej odrobiną oleju.
Każdy naleśnik posyp startym na dużych oczkach serem. Nałóż na środek pęczek fasolki po czym zwiń dość ścisło.
Przekrój każdy naleśnik w połowie i zwiąż szczypiorem.
Zapiekaj chwilę, by ser się stopił w naleśnikach.
Podawaj na gorąco.
.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz