![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwOA6UghpRXdJ7DgZ4P1HdkTucOEFu-5NPkCWXeMwm3Ch-ryWFPmqcUyDq8LKx9mK8D0NnFV129ZefbvIiHYLj8BPHDiq1JnLgtuLGjnsi30t7QttIeFk_h6gC0PRyhjX8twCO_McAgX0/s400/DynCarb.jpg)
Dyniowa a la carbonara.
- 200 g ugotowanego makarony (al dente)
- 200 g boczku wędzonego
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka mąki
- 1 szklanka śmietanki
- 1 szklanka startego w łezkę miąższu dyni
- sól i pieprz biały do smaku
- posiekana natka pietruszki
- starty ser (opcjonalnie)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhd_sM55K_pGQkx_PLigfqUYBkmm48VGaecnEZiFKmVe7aueaiiNAnpeMdN4eyziyN0rj5V-62lco9s-ezoVLP02GqzQFMkqyVxUUsmMp9JvnqaOvoXng48Fu7LU7D3Q6NgTE-9qTeexHs/s320/DynCarb1.jpg)
Wymieszaj śmietanę z mąką i 1/2 szkalnką wody. Dodaj do sosu - zagotuj. Dopraw sola i pieprzem do smaku.
Dodaj do sosu makaron i ser - zagrzej go w sosie.
Podawaj na gorąco.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz