![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjO1gBPYysiQCuZVO46NpCrVZUEkVwaXjD1R5TS9C32ghN4px9eT79eyy-nWMDt7gMY6-79rMQoiJLd8A043xtKwr0DJ1LN1rPWXJSM7b8C7_1T5HOGS1vWbIV7H6UVvOdFsHBXXpf_Y2k/s400/BabDyn.jpg)
- płat ciasta kruchego lub francuskiego
- 1 szklanka startego miąższu dyni
- 1 szklanka startego kwaśnego jabłka
- 1/2 szklanki suszonej żurawiny
- kawałek imbiru
- 2 łyżki cukru
- 1 duże jajo
- 1/2 szklanki gęstej śmietanki
- stopiona czekolada biała i deserowa do dekoracji
Przygotuj nadzienie. Jajo zmiksuj z cukrem , dodaj śmietankę i odciśnięte z nadmiaru soku starte jabłko i dynię. Zetrzyj lub posiekaj drobniutko imbir i dodaj do masy.
W każde wgłębienie nakładaj suszoną żurawinę a następnie masę dyniową.
Na górze ułóż dekorację ze skrawków ciasta. Zrób ruloniki i ułóż je w kształt dyni.
Piecz około 25 minut, aż nadzienie się upiecze.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQ9R1EnQ5SHq_rf9VvrXUeP_bng4Kt9TmDJsevnO0niIRYDFgIhrccP8gfNHPVf1lpry2xg1jiMSXO1Ox5ZM2hKSvWomYXh1L9FEF-gu-OJ8J-Ny-FYd-Ge_lnR7k2W8EN-xxGTn9BtZU/s400/BabDyn4.jpg)
Po ostudzeniu brzegi udekoruj białą czekoladą, a środek ciemną jak na fotce, lub inaczej .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz