Serniczek z żurawiną
- 1 galaretka cytrynowa
- 400g twarożku śmietankowego o gładkiej konsystencji
- 2 łyżki płatków kokosu
- 200ml śmietanki kremowej (36%)
- 1 szklanka suszonej żurawiny
- 2 łyżki płatków kokosu
- listki mięty do dekoracji
Galaretkę rozpuść w 100ml gorącej wody.
Ubij śmietankę.Tężejącą galaretkę wymieszaj ze schłodzonym twarożkiem.
Dodaj śmietankę - wymieszaj delikatnie. Dodaj żurawinę część zostawiając do dekoracji.
Foremki wysyp kokosem, nałóż mase serową. Wstaw w chłodne miejsce na kilka godzin.
Foremki ogrzej przez chwilę, wyjmij serniczki. Udekoruj żurawiną i gałązkami mięty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz