Bardzo lekka i smaczna.
Dietetyczna zupa selerowa
- 4 łodygi selera naciowego
- 2 łyżki startej drobno włoszczyzny
- (seler, marchew i pietruszka)
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 100g zielonego makaronu z algami
- sól, pieprz biały do smaku
- pół szklanki mleczka kokosowego
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego
- 2 łyżki płatków migdałów
- 2 łyżki płatków kokosu
Do 1,5 litra wrzącej wody wrzuć makaron z algami, startą włoszczyznę z solą oraz starte na plasterki łodygi selera naciowego.Listki selera pozostaw do dekoracji. Dodaj oliwę. Gotuj około 10 minut czyli do chwili gdy makaron będzie miękki.
Dodaj cukier trzcinowy, mleczko kokosowe , dopraw solą i pieprzem do smaku.
Podawaj zupę gorącą posypaną płatkami migdałów i kokosu, udekorowaną listkami selera.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz