Dzięki dodaniu grzybków była bardzo wilgotna i smaczna.
Spieszę więc z przepisem na
Grzybki na szczypiorku.
- 1 pikling wędzony (lub makrela)
- 3 jaja
- mały słoiczek grzybków marynowanych(ok 400g)
- 1 łyżka musztardy miodowej
- 1 łyżka majonezu
- pieprz ziołowy i biały do smaku
- szczypior
Wybierz ze słoiczka średnie kapelusze w całości. Odetnij ogonki .
Zmiel rybę, jaja obrane ze skorupek, ogonki grzybków oraz grzybki bardzo małe lub pokrojone.
Dodaj musztardę i majonez - wymieszaj masę. dopraw ją pieprzem białym i ziołowym.
Pokrój szczypior i rozsyp go na talerzu. Z masy jajeczno-rybnej formuj jajowate trzonki na których umieść kapelusze grzybów. Układaj grzybki na szczypiorku. Podawaj jako świąteczna przekąskę.
musi na pewno świetnie smakować !
OdpowiedzUsuńpozdrawiam cieplutko i zapraszam do siebie,
Szana,
www.gastronomygo.blogspot.com
Rewelacyjny pomysł! Wyglądają jak młodziutkie borowiki o pękatych ogonkach.
OdpowiedzUsuńhttp://wlodarczyki.net/mopswkuchni/