Doskonale sprawdza się jako danie obiadowo-kolacyjne.
Jest łatwe i szybkie do przygotowania.
Frittata z dynią
- 1/4 średniej dyni
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka tymianku
- sól, pieprz czarny i ziołowy do smaku
- 4 duże jaja
- 4 łyżki mleka
- 3 łyżki oliwy
- pół szklanki startego sera
Na patelni rozgrzej oliwę, wyłóż dynię wymieszaną z cebulą i czosnkiem. Poduś warzywa kilka minut.
Jaja rozkłóć z mlekiem i zalej masą warzywa.
Na wolnym ogniu trzymaj do chwili, aż masa się zetnie.
Za pomocą talerza odwróć frittatę na drugą stronę i smaż jeszcze 5 minut.
Posyp górę serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz