Jeśli lubicie fasolkę szparagową możecie zjeść ją w naleśniku.
Wystarczy ugotować fasolkę z dodatkiem cząbru i zawinąć ją z żółtym serem w naleśniki,
po czym zapiec.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjG4cDxjWe31pshcH5P2gdVqdyylukCEU_ENUaZtWsBQUXuYFXroE0mRQOspKQ0z13Ah-jvKvxaOkDM9KvNQmhmM1yUYKpeMiulOIDS32O8cyzS-Kfnmewz-NheVEBs60_PoydYIoNyyFXR/s1600/nalFasol.jpg)
Naleśniki pełne fasolki i sera
1 duże jajo
250 ml mleka
250 ml wody
szczypta soli
ok 250 g mąki pszennej
1 łyżeczka oleju słonecznikowego
1 paczka mrożonej fasoli szparagowej
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEik9SkmCnarn9iOzTTMSuxP9Njw1qQNNa39CWAQGv4D6RatgpqnkWOYNkd_fstFM0KgIQdjtkMIbtv-ENWm6oa3aQou1NNRUzqY2istqhamDYfiSvV7G3G4RprtGNPxGJsWDE2sB9M9tjmM/s1600/nalFasol1.jpg)
około 10 dag żółtego sera
szczypior
sól do smaku
Wlej mleko i wodę do miski, dodaj jajo i szczyptę soli.
Zmiksuj ciasto naleśnikowe dosypując mąkę.
Odstaw je na 30 minut.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgLHpYCfbpe6zNPD6mm07ZiON6CX6PTDYXvQ4zkF161TUWSrpSflE1VRdEoHWTfVtYmU6cc7J07kQCzUe77Ngs_zEYHdpRu8DMKYzRNma1-AjxmJTSGVEfM0kHFEh_hyw-hRjGiGadPJ8wh/s1600/nalFasol2.jpg)
Fasolkę mrożoną zalej wrzątkiem, lekko posól,dodaj olej, cząber po czym ugotuj do miękkości.
Usmaż cieniutkie naleśniki na rozgrzanej patelni skropionej odrobiną oleju.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlxjzLf83Dz1N5FJWotF0Ueeec_EOAcsZRMLIektq83JQgQJVeuwO3HHovrqdngKjukMdDXB-FKWgDOlpBiHg_EU0xWT4-b_LQP9WFpYOubrBLnoqr22iDGekiLlz4NOnLMb0MHsPoz7gi/s1600/nalFasol3.jpg)
Przekrój każdy naleśnik w połowie i zwiąż szczypiorem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQXPB6vmhvASs3tzXYGy_OsdmPt_5OFE64w1a0j4_i_izbKDlslGZpc2eBYme9sXQkWvbv0c5R8W9MotkeHI2-WnuDc5wjueQNwPlEyhe8Ij8NH2VgDg3nd1e2yJvSzDb33a8UzVlRNpXQ/s1600/nalFasol4.jpg)
Zapiekaj chwilę, by ser się stopił w naleśnikach.
Podawaj na gorąco.
.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz