![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjkxq9Kv6cMk7Bq5bhTcwybc2spbIdUlc7cSdiZmFruoZnKqU37VeT4X95DV3Rql7jIT8y7J1dvPwG2tWP5JUwM0mGunl2e-NPgMF2XcyI0MF-5C1bL8_47HbSKxYrx9XeemvPfVcv2Xi9O/s1600/krup6.jpg)
Krupnik na białej kiełbasie
- 50 g ugotowanej kaszy jęczmiennej perłowej "Kupiec"
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 1 łyżka masła sklarowanego
- 2 białe kiełbaski
- 1 łyżka lubczyku suszonego
- 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
- 1 i 1/2 litra wody
- sól i pieprz czarny do smaku
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgezIypErsg23bXNgjK3VLoShuxeFmKB787zfhtPL8GE8kcrcXLlnQW43NQLBLI2Sva0iIYf1Ut_OViE2WjHXiEBAURBMEz5XZxFyG1yH4T2Xw9-OUAr3C_f_PSiJ9M0RF1p38m6avIBiq2/s1600/krup2.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjh0plBgrMvCFpaSoScokz8yC7BI9h4PDfFmFlYQ2SdtsqqKyxCwrIR4nZ6Pijj0Pe6tK-2tnQb9TBY-zDFW565P6sq1Go-_nn8IgCoR6Rr7KVbTEtUy_29kHqSjJCn6QTt12tExSSAdmOg/s1600/krup1.jpg)
Na maśle zeszklij cebulę, dodaj kiełbasę pokrojoną w plasterki. Przesmaż kiełbasę z cebulą, dodaj marchew.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuoCVe_zJbXQpms0KmsLq5Sfu4Gpp3Evi2shsd6lUYZPOm5ACa1sWdMjxgY3x9zQhBa-Efj2bJ15H2T9jge7TF0NNrMmGo_rew0p1NCSolGDMn5dgkTxM5jBK4kU5LJHaNPkN6aUIQNerP/s1600/krup3.jpg)
Po krótkim przesmażeniu zalej wszystko wodą, dodaj przyprawy i gotuj zupę około 10 minut.
Na końcu dodaj kaszę.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVyh8lq-Aw6BPNyzvGEAWyGTCwQQFltkE95GybPqdkHFUIO9UU8SbHYc-WQXCNrZtaRXNttq2u_xA0f29u3w8kmYSg3nEsg3PwQvXJNl9z-ciSDCo1hFhZSin5bx1RLyC7EPCVTCZpusHS/s1600/krup4.jpg)
Trzymaj zupę na małym ogniu jeszcze 5 minut, dopraw ostatecznie do smaku sola i pieprzem.
Podawaj w talerzach lub kubkach do zupy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz