Można zrobić go szybko. Takie właśnie piekłam dla wnusi, gdy spędzała u nas wakacje.
Kotlecik indyczy na cukinii
- 4 kotlety z piersi indyczej
- sos sojowy
- pieprz czarny i ziołowy
- mąka do oprószenia
- 1 cukinia
- 1 duża cebula
- 2 łyżeczki masła sklarowanego
Odstaw na 20 minut.
Oprósz kotleciki mąką po czym usmaż je na na rozgrzanej na patelni łyżeczce masła na rumiany kolor.
Po zdjęciu kotlecików z patelni dodaj pozostałe masło, zeszklij na nim cebulę. Dodaj cukinię.
Posyp ja pieprzem ziołowym i czarnym. Przesmaż ją razem z cebulą przez kilka minut, by pozostała chrupiąca.
Podawaj od razu z kotlecikami indyczymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz