Można zrobić go szybko. Takie właśnie piekłam dla wnusi, gdy spędzała u nas wakacje.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi8yTxRnuLjZgSdi5UOjcmDdM7XHs9kJcyjYg9lKT-E7HNNY9E5uc__LxaULKVzoQEGab1xOUgwsLSgvyVp_GvvhsXcEYlT-uouXP__yY_suWdZCW9qcy5DOf2dLGWUng1CHR3Mh0lXg7Q/s280/Kotlet+z+indyka+na+cukinii.jpg)
Kotlecik indyczy na cukinii
- 4 kotlety z piersi indyczej
- sos sojowy
- pieprz czarny i ziołowy
- mąka do oprószenia
- 1 cukinia
- 1 duża cebula
- 2 łyżeczki masła sklarowanego
Odstaw na 20 minut.
Oprósz kotleciki mąką po czym usmaż je na na rozgrzanej na patelni łyżeczce masła na rumiany kolor.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwrd_F9kuLbtlMw56mXoD2p-YynZUgO4UflKakluRn_kwvdl6tNWqmY7FlFl4XJmgHLYuQoSjbBOZZu3-GvXE8Fm8ysAFsIJTFuBvdzaWAr9PT0uNieFGb4k8dDJrDf2Rt98I2SVbg3Qo/s200/Kotlet+z+indyka+na+cukinii02.jpg)
Po zdjęciu kotlecików z patelni dodaj pozostałe masło, zeszklij na nim cebulę. Dodaj cukinię.
Posyp ja pieprzem ziołowym i czarnym. Przesmaż ją razem z cebulą przez kilka minut, by pozostała chrupiąca.
Podawaj od razu z kotlecikami indyczymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz