Parując warzywa na górnej półeczce mojego cudnego parowaru umieściłam mięso przygotowane na gulasz. W czasie gdy parowały się warzywa udusił się paprykarz.
Był bardzo smaczny, więc dzielę się przepisem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjZM_xdvCKOKMuuPE-dP0BSTX16Za1vGcpkeChy5vlk5ICLzaFIMfWNxCoAWx6mGX43ZIvl6PJhQ68aN7PTn2ADffShZWGyDkUcur22Do71Sx8wY7RrOKzijaxZebbjzfZJXBlBv6vKc5s/s640/ParPapr1.jpg)
Parowany paprykarz z kurczaka.
- 2 duże piersi z kurczka
- 1 zielona papryka
- 2 łyżki oliwy z oliwy
- 2 łyżki sosu sojowego (jasnego)
- 2 łyżki wytrawnego białego wina
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
- chilli w proszku do smaku
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZXWobBV2URC9706kKCFxfH03P-J0by4fO1zBjkP-DkgEV1aMq5lYasco5V7QpOKt3w4wL1HD9anSPHp03HXSu2iKFHgMF1kjcOQh-fZDH2iTk_Bn8QlMVdZ_iOZcK41bbADZK5riquDg/s200/ParPapr2.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqEruQn900vtL9XEFPONBFfP-5Ar5Ycg-7H1coGqneGWTQyNkTjgA-K-DcsKS_JvboXgSKrGUZY7C5-qvK5yjnSzkjMhOXcbJzUwqOgFxaV5__0PrU68IrzHbSvsSzVhOdg9hx5u50Ye4/s200/ParPapr3.jpg)
Obierz paprykę, pokrój ją w paseczki. Na tacce parowaru umieść mięso przekładając je papryką.
Paruj około 30 minut. Jeśli lubisz sosy część papryki umieść w blenderze razem z wytworzonym sosem i zmiksuj . Możesz też dodać trochę miąższu bułki która zagęści sos.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZF_8HfhgYUKsKvfisfFk1searikPzClfVugs_w38tGxDCR-59M_oY4FrbnJB1MSYGr1ezHxjU_KweU6vgRwQ4bZj3Fbf6cxHeX3ytq2vv4SuoBJMOQ3jouW0-DJg5_HUlKzGuH2kbXSM/s400/ParPapr4.jpg)
Sos podaj w sosjerce.
czegoś takiego jeszcze nie jadłam:)
OdpowiedzUsuńPolecam, bo to zdrowe chudziutkie mięso!
OdpowiedzUsuń