Parując warzywa na górnej półeczce mojego cudnego parowaru umieściłam mięso przygotowane na gulasz. W czasie gdy parowały się warzywa udusił się paprykarz.
Był bardzo smaczny, więc dzielę się przepisem.
Parowany paprykarz z kurczaka.
- 2 duże piersi z kurczka
- 1 zielona papryka
- 2 łyżki oliwy z oliwy
- 2 łyżki sosu sojowego (jasnego)
- 2 łyżki wytrawnego białego wina
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
- chilli w proszku do smaku
Obierz paprykę, pokrój ją w paseczki. Na tacce parowaru umieść mięso przekładając je papryką.
Paruj około 30 minut. Jeśli lubisz sosy część papryki umieść w blenderze razem z wytworzonym sosem i zmiksuj . Możesz też dodać trochę miąższu bułki która zagęści sos.
Sos podaj w sosjerce.
czegoś takiego jeszcze nie jadłam:)
OdpowiedzUsuńPolecam, bo to zdrowe chudziutkie mięso!
OdpowiedzUsuń