Kasza z cieciorką smażona na rzepakowym
- 2 szklanki ugotowanej kaszy mazurskiej
- 1 szklanka ugotowanej cieciorki
- 1 cebula biała
- 1 cebula czerwona
- 4 pomidory
- 2 łyżki startego żółtego sera
- 4 łyżki oleju rzepakowego
- sól, pieprz czarny i ziołowy do smaku
- koper do dekoracji
Obierz cebule. Pokrój czerwoną w piórka, białą w kostkę. Umyj pomidory, pokrój je w ósemki,
W rondlu rozgrzej olej, dodaj biała cebulę posiekaną drobno. Zeszklij cebulę po czym dodaj kaszę i cieciorkę. Dopraw przyprawami do smaku i trzymaj na małym ogniu 10 minut mieszając .
Na końcu do gorącej kaszy dodaj ser - wymieszaj.
Za pomocą ringów lub foremki uformuj babeczki. Na każdej rozłóż cząstki pomidorów, piórka cebuli i pióropusze koperku.
Oprósz solą i czarnym, świeżo mielonym pieprzem. podawaj od razu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz