Kolejne babeczki z owocami sezonowymi
Babeczki owocowe z serca
- 250 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 duże jajo
- 150 g cukru
- 150 ml jogurtu
- 4 łyżki oleju rzepakowego
- szczypta soli
- 200 g porzeczek czarnych i agrestu
- czarna porzeczka i bita śmietana do dekoracji
Umyj i obierz owoce. Odsącz z wody.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNrOsVeri6nHm3vfpCApGx-uxG5nyqUzDVFbcHPaOgKNuIU6oHMJ4ydAUhqHRNxI4eTncJkT65d9SobZXSDj35QYW2wJH_LSpCKm8WIOel1b02lFlitirEPZMFao56Er5YptBusiT6q7A/s200/BabSer1.jpg)
Wymieszaj mąkę z proszkiem i sodą oraz szczyptą soli. W drugiej misce wymieszaj jajo z cukrem,
jogurtem i 4 łyżkami oleju.
Do płynnej masy wsyp mąkę i wymieszaj. Dodaj owoce, wymieszaj.
Masę przełóż do silikonowych foremek w kształcie serca .
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbSz3Fe4f5fzfocDZ5a18BzAe2YDwymSRRTppCFG2ntPEJTHk_C-rBUwGh8w2s4KMI24InjvVVIodeKQgGQncvXyktgCENnA8c3vKFS2az7OmapSZVwJ5o7snkwlcdRVt4r2OJF-87_h8/s200/BabSer2.jpg)
Piecz w dobrze nagrzanym piekarniku w temp 180 st.C przez 20-25 min.
Wyjmij je, gdy babeczki będą rumiane.
Po przestudzeniu udekoruj babeczki bitą śmietaną i czarną porzeczką .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz