![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhAYwRwEvPPE2ZApQTmZDrITSqYrYupLXokyHJz6g4RYGwW7yGmEXH6BmrPdCK3ONr5DlJi5w910fAl1Sy8nUU6qMUTBNMSytSzOWriU1iu1zVzE3P4Jf4_N0Rjz5zfxEe0uIdKiZUYKM/s280/BabGro.jpg)
Kasza z cieciorką smażona na rzepakowym
- 2 szklanki ugotowanej kaszy mazurskiej
- 1 szklanka ugotowanej cieciorki
- 1 cebula biała
- 1 cebula czerwona
- 4 pomidory
- 2 łyżki startego żółtego sera
- 4 łyżki oleju rzepakowego
- sól, pieprz czarny i ziołowy do smaku
- koper do dekoracji
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgfYrcAbg0CU2oUAooQaD-5_SWoxzzId1T4LZ53o4hHyBqT1yAlRDymvqOfgpPctqAY2Rt1bz6roGZxoL_oE2nYZ2J5YbLOyVJBGzc7p1is5pbalKSJ72Dpzu5RofYk7WokIuK_Pz7joGM/s280/BabGro1.jpg)
Obierz cebule. Pokrój czerwoną w piórka, białą w kostkę. Umyj pomidory, pokrój je w ósemki,
W rondlu rozgrzej olej, dodaj biała cebulę posiekaną drobno. Zeszklij cebulę po czym dodaj kaszę i cieciorkę. Dopraw przyprawami do smaku i trzymaj na małym ogniu 10 minut mieszając .
Na końcu do gorącej kaszy dodaj ser - wymieszaj.
Za pomocą ringów lub foremki uformuj babeczki. Na każdej rozłóż cząstki pomidorów, piórka cebuli i pióropusze koperku.
Oprósz solą i czarnym, świeżo mielonym pieprzem. podawaj od razu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz