świetnie połączył farsz.
Papryka nadziewana makaronem i kurczakiem z pasta pomidorową
- 150 g ugotowanego makaronu (nitki, muszelki, orzo)
- około 150 g przecieru pomidorowego Pudliszki
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oliwy
- 50 g żółtego sera
- 200 g mięsa z kurczaka z grilla
- bazylia w proszku, pieprz ziołowy do smaku
- 6-8 papryk zielonych
Obierz cebulę i czosnek. Na rozgrzanej oliwie zeszklij posiekaną cebulę i czosnek, dodaj koncentrat. Po przestudzeniu dodaj makaron i kawałki kurczaka z grilla. Dodaj starty ser .Wymieszaj farsz dokładnie, dopraw bazylią, solą, pieprzem czarnym i ziołowym.
Odetnij górę papryk z ogonkiem, wyjmij gniazda nasienne. Nadziewaj papryki makaronem razem z sosem pomidorowym. Nakryj odciętymi częściami z ogonkiem. zapiekaj około 40 minut w temp. 160 st.C.
Podawaj na gorąco.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz