![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjgcX45Frz9CrIKgn9CeO35AQWpQY6NPViAw1GBExOibsg6HHrluDx2-t4DMQYeSg0MWbJUEfD_q4nx1cZ0cRasXBPAc-mVLwMfN0JTCGt9Js1ACePKVknHotwxmBLLUFxh1zcqupIAdzoO/s640/DynBuz.jpg)
Muffiny dyniowe buźki
- 250 g mąki
- 1 czubata łyżka kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 2 jaja
- 150 g cukru
- 150 ml jogurtu
- 2 łyżeczki startego imbiru
- 6 łyżek oleju rzepakowego
- szczypta soli
- 1 szklanka startego miąższu dyni
- cukier puder do posypania
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqlUdA2x0VS8omPaUntnrCHJPQ4TNVywDy0YAStGwDeoOgNWa7DO2bWojcccsqsGkUCBH3ZUgL8zbFWa2XZHTRx3odc2-hhDYEqyDqDeaFhvlQByDcGVKWWCFD4vwCHk_EvgJbWa08-DTs/s200/DynBuz1.jpg)
Wymieszaj mąkę z kakao, proszkiem i sodą oraz szczyptą soli. W drugiej misce wymieszaj jaja z cukrem, jogurtem i olejem. Dodaj starta dynię i imbir - wymieszaj ponownie.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7BqYtZnnVyr1jlV-dK0o7-3HW7oBImlW58QA4_Sj-N8vkpby13foE7nWkQ5lOsSZwZruypQ4nD2t3nhUc2cKL05hspFK92VEO26mji68R0u5VuabwPg1Nx4CE2vzPWJyPoHKasilwoBYJ/s200/DynBuz2.jpg)
Do płynnej masy sypkie składniki i wymieszaj.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjeESpPGWHNtk3UoFl-oiDX2RyU53OkVKm9Uicth-Z4GxnFapAOF-2nUB5XVu_iVftuiLhMpd1VzEh3LBs8MoAzZNvf7tanEp713h8KM98MaIwdsW4yW94ILJDyqF5xHIIyP-f1omRQh8xJ/s200/DynBuz3.jpg)
Foremkę silikonową przesmaruj pędzelkiem zamoczonym w oleju.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiEFf0tLwg8ZD9LPv0rQJWt29AtQnRHzMigq8Xaw-xY5mmIyf4zovO1TCNkxG4TraDzOxsoggphSPgqO_v6cGfqaP7tT9IwGxaiTl9t5bDqleQk2orfmVTai2iADbeT06JBdYSg_8gk6YxT/s200/DynBuz4.jpg)
Przełóż masę do foremki.
Piecz w dobrze nagrzanym piekarniku w temp 180 st.C przez 20-25 min.
Po lekkim przestudzeniu wyjmij babeczki na talerz.
Przed podaniem oprósz babeczki cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz