Skoro jesteśmy przy surówkach, jeszcze jedna z kapustą pekińską.
Surówka z pekinki z papryką i jagodami goji.
- 4 liście kapusty pekińskiej
- 1 papryka
- 2 łyżki jagód goji
- 3 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 jabłko
- sól, biały pieprz i cukier trzcinowy do smaku
- kilka listków kapusty do dekoracji
Wymieszaj sok z cytryny z oliwą, dopraw solą, białym pieprzem i cukrem.
Umyj i osusz liście kapusty. Obierz paprykę z gniazda nasiennego. Obierz jabłko.
Kapustę pokrój drobno, zetrzyj paprykę i jabłko. Skrop surówkę przygotowanym wcześniej sosem. Wymieszaj, dodaj połowę jagód goji. Wyłóż surówkę miseczek, udekoruj je paskami kapusty i jagodami goji.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz