17 października 2013

Surówka z pekinki z papryką i jagodami goji.

Skoro jesteśmy przy surówkach, jeszcze jedna z kapustą pekińską.

 
Surówka z pekinki  z papryką i jagodami goji.
  • 4 liście kapusty pekińskiej
  • 1 papryka
  • 2 łyżki jagód goji
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • 1 jabłko
  • sól, biały pieprz i cukier trzcinowy do smaku
  • kilka listków kapusty do dekoracji



Wymieszaj sok z cytryny  z oliwą, dopraw solą, białym pieprzem i cukrem.
Umyj i osusz liście kapusty. Obierz paprykę z gniazda nasiennego. Obierz jabłko.





Kapustę pokrój drobno, zetrzyj  paprykę i jabłko. Skrop surówkę przygotowanym wcześniej sosem. Wymieszaj, dodaj połowę jagód goji. Wyłóż surówkę miseczek, udekoruj je paskami kapusty i jagodami goji.










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz