![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiON0a5PjzOZF-zPT9kWm8xC2QBzsPNsEz46PVeEzhM76DrhTW7fsrOrbwxI4uU5sWOedBh4uDetuiK6WHbGKvaKJ3LGevR_PcDJR6gvan5ikJE19PXEb9jq6dlykcbvrsWoOjp8NND2ls/s400/hek2.jpg)
Robi się ją bardzo prosto. Oczywiście jest kilka przepisów na tą pastę, ja podaję podstawową.
Śląski śledź siekany.
- 4 płaty śledziowe
- 2 jaja
- 3 łyżki oliwy
- 1 cebula
- sól, pieprz do smaku
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9zQGlG_sCdyNrLG3Zr0vB3LfGB3HrAAG2SYVViuWnZ4e9RvqLnP8sfDXwgIGRhTeTioBb-MJlnE57rAz2iQL3M5-RgJ1DLokPq3xXBidau-xsjrZoHi6tXRrxP10UddFg_Sw_vS7hMpc/s320/hek1.jpg)
Ugotuj jaja na twardo. Płaty śledziowe wymoczone uprzednio posiekaj drobno, włóż do miski. Posiekaj obraną wcześniej cebulę, dodaj do śledzia.Obierz jaja, posiekaj je i dodaj do pozostałych składników. Dodaj oliwę i wymieszaj dokładnie. Dopraw pastę solą i pieprzem świeżo zmielonym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz