![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxCixpZlJ4ntl3K4qdL_wc6qSYcx9-PC3Pc85VaDcR6UNVKETofwRa_5TejcrBdjtWCAzceN04SdB3dqdKUF-A-TyPNSVPNzZ5nbHd5evqHpcLdAK8UUgEZx_xnIj1i5qFdRpoYyN8mVg/s400/JajSledz.jpg)
Jaja faszerowane śledziem.
- 4 płaty śledziowe
- 2 jaja
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- 1 łyżka posiekanych drobno orzechów
- 1 cebula
- sól, pieprz
- natka pietruszki do dekoracji
Ugotuj jaja na twardo.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtFew7kVaJJcJEroxZ_m8HMeJw_9ksC7QUFWOFwL6q865xsjfAPxyQJVWKbI8i7WhatUQcaNZ2uS-6FNTglxwaI5QK5KchDLESZStEgkpjwX9Tzfx9fVjwmgJQbSRbiPNh2z7empp2BlM/s320/JajSledz1.jpg)
Płaty śledziowe wymoczone uprzednio posiekaj drobno, włóż do miski.
Posiekaj obraną wcześniej cebulę, dodaj do śledzia.Obierz jaja, dwa z nich posiekaj i dodaj do pozostałych składników.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZFxDniCD-RJuNkg_Xsy0Kug-hM6Jpr7CQ8DndH7EfsU9PXuddh358uPGIM6f0LQIienxRj6CWFnzLJtEF-bzDuX6jXT4Fold7t1kVsFegd3h7yqoqV9l8J-sIUHOY0KsemD1Sqs23fsM/s320/JajSledz2.jpg)
Dodaj oliwę, orzechy oraz musztardę francuską i wymieszaj dokładnie.
Pozostałe jaja przekrój na połówki. wyjmij żółtka. Połowę żółtek rozkrusz i dodaj do pasty.
Dopraw ją solą i pieprzem świeżo zmielonym.
Nadziewaj połówki jaj pastą, dekoruj je natką pietruszki. Rozkrusz pozostałe żółtka i posyp nimi faszerowane jaja.
Pyszny pomysł z dodaniem śledzika, ja właśnie testuję przepis na śledzia w pieczonych burakach(,kuchnia lidla,), zobaczymy jak wyjdzie:)
OdpowiedzUsuń