Zaraz będziecie mogli je ocenić.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhl_XhtGWBVo-Hx8rdBudXhjNh27YqfeNvquAMFaVcoWBcUBTcO_2sS7ORMZmxw629T2HodIDAKfs7LFORCp4G8gJCLTQACngtD21i3OHiv-NEs59JSXIgbfb6WHDehU-EEcekhavHidfFR/s400/sledzSeler4.jpg)
Śledzik w sosie orzechowo - selerowym.
- 6 filetów śledziowych
- 1 jabłko
- 1/2 małego selera (mniej więcej wielkości jabłka)
- 400 ml gęstego jogurtu lub gęstej kwaśnej śmietany (jeśli nie jesteś na diecie)
- 1 łyżka miodu
- 1/2 szklanki startych orzechów włoskich
- sól i biały pieprz do smaku
- 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
- koperek do posypania
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjhj3tTs0Q5hr-VMM5H3PRN8e_QLb7Y-w9Z2rnvxFov4eJKPhl6m6XqvwlUOWVVbhsFbKldUfXnM6CSX7PwKR3sdPkP8RnxcJiKLrc5WTsMq1NQfDKddYSCArLNegS-i_KlH3IU_9WaruwZ/s320/sledzSeler1.jpg)
Z jednego płata wytnij dekorację.
Resztę posiekaj drobno.
Do miseczki wlej jogurt lub śmietankę, dodaj miód, posiekane śledzie. Obierz seler i jabłko.
Do miseczki dodaj starty drobno seler, większą część orzechów i starte w łezkę jabłko.
Wymieszaj od razu.
Dodaj pieprz cytrynowy, dopraw pieprzem białym i solą do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz